پنج شنبه، ۶ دی، ۱۴۰۳ | Thursday, 26 December , 2024

کلوت‌های بیابان لوت و غار نمکدان قشم در فهرست ۱۰۰ محدوده برتر میراث زمین شناختی جهان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:49587
شنبه، ۷ آبان، ۱۴۰۱ | 16:39

کلوت‌های بیابان لوت و غار نمکدان قشم در فهرست ۱۰۰ محدوده برتر میراث زمین شناختی جهان

همزمان با برگزاری نشست سالگرد تاسیس اتحادیه بین‌المللی علوم‌زمین در کشور اسپانیا، دو سایت ایرانی در کنار ۱۰۰ سایت‌ برتر زمین‌شناسی دنیا قرار گرفت.

به گزارش دیده بان علم ایران، نشست ویژه شصتمین سالگرد تاسیس اتحادیه بین‌المللی علوم زمین (IUGS)  در شهر زومایا در منطقه باسک اسپانیا برگزار شد و در آن که یکصد سایت برتر میراث زمین‌شناختی جهان معرفی می‌شود. در این نشست مهندس علیرضا امری‌کاظمی، مدیر ژئوپارک قشم و کارشناس باسابقه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران در بخش ژئوتوریسم نیز حضور داشت و به معرفی دو سایت کلوت‌های بیابان لوت و غار “نمکدان” قشم از ایران پرداخت.

وی با بیان اینکه انتخاب و ثبت دو سایت کلوت‌های بیابان لوت و غار نمکدان قشم از ایران در فهرست ۱۰۰ میراث زمین‌شناختی برتر زمین‌شناسی جهان بسیار پر اهمیت است، گفت: بسیاری از کشورها در انتخاب این سایت‎‌ها نماینده‎‌ای ندارند و سایتی نیز از این کشورها انتخاب نشده و از بسیاری کشورها نیز تنها یک سایت پیشنهادی مورد قبول واقع شده است.

به گفته عضو شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی یونسکو، این سایت‌ها پس از طی یک فرآیند طولانی یک ساله و با رای زمین‌شناسان برتر جهان انتخاب می‌شوند که خوشبختانه دو سایت از ایران شامل کلوت‌های بیابان لوت و غار نمکدان قشم نیز پس از بررسی‌ و اعمال نظرات داوران و انجام اصلاحات به عنوان یکصد سایت اول جهان مورد پذیرش قرار گرفت که این امر به عنوان افتخاری برای کشورمان محسوب می‌شود.

امری‌کاظمی خاطرنشان کرد: این دو سایت طی ادامه برگزاری این نشست توسط اینجانب برای حاضران در نشست ویژه شصتمین سالگرد تاسیس اتحادیه بین‌المللی علوم‌زمین معرفی شد که پرونده غار نمکدان قشم با همکاری ژئوپارک قشم و جمعی از زمین‌شناسان و پرونده کلوت‌های بیابان‌ لوت نیز با همکاری دکتر مقصودی مدیر پایگاه ملی میراث جهانی بیابان لوت و همکارانشان تهیه شده است.

این رویداد جهانی با حضور دانشمندان و متخصصانی در حوزه زمین‌شناسی و ژئوپارک از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، یونان، آلمان، ایتالیا، لیتوانی، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسپانیا، سوئد، انگلستان و کشورهای آرژانتین، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، کوبا، جامائیکا، مکزیک، پرو و ایالات متحده آمریکا و همچنین کشورهایی از آسیا، اقیانوسیه و خاورمیانه از جمله استرالیا، هند، ایران، ژاپن، مالزی، مجمع الجزایر اقیانوسیه و ترکیه و کشورهای آفریقایی از جمله بوتسوانا، کامرون، ماداگاسکار، موزامبیک، نامیبیا و تانزانیا برگزار شد.

همچنین کتاب نفیسی تحت عنوان یکصد سایت برتر میراث زمین‌شناختی جهان منتشر شده که همزمان با برگزاری نشست ویژه شصتمین سالگرد تاسیس اتحادیه بین‌المللی علوم‌زمین (IUGS) رونمایی شد.

این کتاب یکصد سایت برتر میراث زمین‌شناختی جهان در حوزه‌های تاریخچه علوم‌زمین، چینه و فسیل‌شناسی، دیرینه‌شناسی، سنگ‌شناسی آذرین و دگرگونی، آتشفشان‌شناسی، کانی‌شناسی، ژئوموفولوژی و تکتونیک و ساختارهای برخوردی و فرازمینی برای علاقه‌مندان ارائه کرده است‌.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور منصوب شد

کشف ردپای پرندگان در رسوبات مربوط به ۳۳ تا ۲۷ میلیون سال پیش ناحیه قم

نخستین دوره جایزه بزرگداشت مهندس خادم، بنیانگذار سازمان زمین‌شناسی، بهمن ماه اعطا می شود

اسلامشهر، رباط‌کریم و شهریار،کانون های فرونشست در استان تهران

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها