دوشنبه، ۱۰ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 30 December , 2024

در گفت و گو با دیده بان علم تشریح شد: ابداع کاتالیست جدید تولید هیدروژن با همکاری محققان ژاپنی/دستاورد شیمیدانان ایرانی روی جلد مجله «جامعه شیمی سلطنتی»

نسخه قابل پرینت
کد خبر:38741
شنبه، ۹ تیر، ۱۳۹۷ | 13:06

در گفت و گو با دیده بان علم تشریح شد: ابداع کاتالیست جدید تولید هیدروژن با همکاری محققان ژاپنی/دستاورد شیمیدانان ایرانی روی جلد مجله «جامعه شیمی سلطنتی»

پژوهشگران دانشگاه مراغه با همکاری موسسه ملی علوم مواد ژاپن (NIMS) و دانشگاه کوئینزلند استرالیا موفق به تولید کاتالیستی با خواص منحصر به فرد برای تولید هیدروژن شدند.

دکتر صادق رستم نیا، استاد دانشگاه مراغه و از محققان طرح در گفت و گو با خبرنگار دیده بان علم ایران اظهار داشت: ساختار این کاتالیست شامل نانودیسک های نقره بین نانولایه های سیلیکا است. ضخامت این نانودیسک های نقره کمتر از ۱.۵ نانومتر است در حالی که در دو بعد دیگر اندازه آن به بیش از ۲۰ نانومتر می رسد. در اینجا نانولایه های سیلیکا بدلیل داشتن فضای بین لایه ای بسیار پایین عامل اصلی تولید ناهمسان این نانودیسک ها میباشد.

وی خاطرنشان کرد: نکته جالبی که در این کاتالیست به نظر میرسد این است که این نانوساختار نقره در اندازه لایه بسیار نازک و در چند اتم بوده و بر خلاف اکثر نانوساختارهای نقره، به رنگ آبی میباشد. در این کاتالیست، نانولایه های سیلیکا به وسیله گروه های عاملی اوره پیلار شده اند و توانایی جذب و احیای خود به خودی یون های نقره را در محلول اتانولی را دارد.

رستم نیا با بیان این که این کاتالیست کارایی قابل توجهی در تولید هیدروژن داشته که در نوبه خود بی نظیر است، اظهار داشت: این کاتالیست جایگزین مناسبی برای روش معمول استفاده از پلاتین گرانقیمت می باشد.

به گزارش دیده بان علم، بخش اصلی این پژوهش با دعوت موسسه ملی علوم مواد ژاپن از دکتر صادق رستم نیا و دکتر اسماعیل دوستخواه از دانشگاه مراغه و پروفسور یوسوکه یامائوچی از استرالیا به عنوان محققان مدعو و با همکاری پروفسور یوسوکه ایده در موسسه اجرا شده است. نتایج این تحقیقات در مجله معتبر Chemical Communications جامعه شیمی سلطنتی (RSC) منتشر شده است. همچنین به دلیل اهمیت ویژه این پژوهش، پروسه اصلی این کار به عنوان مقاله ویژه در پشت جلد مجله به تصویر کشیده شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

«متانول سبز»؛ تولید یک کاتالیست برای کاهش گازهای گلخانه‌ای

تولید نسل جدید کاتالیست‌های فرایند خالص‌سازی هیدروژن در کشور

در پژوهشگاه دانش های بنیادی ارائه شد: دستگاه تولید هیدروژن تنها با نور خورشید

در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه شده: راهکاری تازه برای گوگردزدایی موثر از گازوئیل

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها