سه شنبه، ۶ آذر، ۱۴۰۳ | Tuesday, 26 November , 2024

حمله شدید ستاری به مراکز پژوهشی:در مقابل پولی ‏که از دولت گرفتید چه چیزی تحویل جامعه دادید؟/کسی که استخدام دولت است، سقف آرزویش معلوم است!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:43609
شنبه، ۱۱ اسفند، ۱۳۹۷ | 16:30

حمله شدید ستاری به مراکز پژوهشی:در مقابل پولی ‏که از دولت گرفتید چه چیزی تحویل جامعه دادید؟/کسی که استخدام دولت است، سقف آرزویش معلوم است!

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم معرفی ۱۲۰ داروی جدید تولید داخل با انتقاد شدید از عملکرد پژوهشکده ها گفت: پژوهشکده‌های ما کلاه خود را قاضی کنند و ببینند در ۱۰ سال گذشته در مقابل پولی ‏که از دولت گرفتند، چه چیزی تحویل جامعه دادند؟

به گزارش دیده بان علم ایران، سورنا ستاری که در همایش توانمندی های صنعت داروسازی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در هتل المپیک تهران سخن می گفت، خاطرنشان کرد: پژوهشکده ها ببینند همه جلسه‌هایی که گذاشتند و روبان‌هایی که بریدند، به چه نتیجه‌ای رسیده و چه چیزی به ‏دست مردم رسیده است؟

وی تصریح کرد: دانشگاهی که بخواهد با پول دولت کارش را پیش ببرد، سقف آرزویش معلوم است. کسی که استخدام دولت است نیز سقف آرزویش معلوم است. صنعتی که با پول نفت و پول بدون زحمت اداره شود، همین است.

ستاری افزود: باید در یک جبهه همه در کنار هم و با هماهنگی کار کنیم و مدیرانی را مورد حمایت قرار بدهیم که کار را پیش ببرند. دولت‌هایی که از منابع زیرزمینی استفاده می‌کنند، دولت‌های بوروکراتیک و چاقی هستند. در نتیجه باید با این موضوع مبارزه کنیم و تولید را ارتقا دهیم.

وی ادامه داد: در کشوری زندگی می‌کنیم که محیط آن برای واردات مناسب ‏است. اینکه ۹۷ درصد دارو را در داخل کشور تولید می‌کنیم، آیا از داخل پژوهکشده‌ها بیرون آمده است؟ قطعاً نقش تربیت نیروی انسانی در ‏پژوهشکده‌ها را قبول دارم، اما عملکردی که اتفاق افتاده، چیست؟

ستاری اضافه کرد: در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه یافتند و بیش از ۴۰ درصد این شرکت‌ها در حوزه ‏سلامت کار می‌کنند. دانش‌بنیانی مستلزم وجود یک محیط است و اصلاً بحث مالی مطرح نیست. نیازمند محیطی هستیم که همه افراد یک صدا بوده و فقط ‏یک هدف داشته باشند. باید بدانیم که اگر می‌خواهیم محصولی را از محل پژوهش به مردم بدهیم، فقط باید از طریق شرکت‌ها این کار ‏را انجام دهیم.‏

ستاری افزود: چطور چند جوان می‌توانند کاری را در استارتاپ‌ها انجام دهند، اما این همه سرمایه‌گذاری در پژوهشکده‌ها به نتیجه ‏نمی‌رسد؟ این موضوع به ماهیت بخش خصوصی برمی‌گردد. کار ما باید در دولت این باشد که به ازای هر هزار تومانی که به بخش ‏دولتی اختصاص می‌یابد، هفت تا هشت هزار تومان به بخش خصوصی تعلق بگیرد.‏

معاون علمی و فناوری رییس جمهورگفت: با پول دولت نمی‌توان محصول وارد بازار کرد. پژوهشکده‌ای که همه پولش را از دولت ‏می‌گیرد، نمی‌تواند محصولی وارد بازار کند.‏ در دو سال اخیر ۱۰۰ شرکت در حوزه سلول‌های بنیادی توسعه یافتند که ۸۰ شرکت دانش‌بنیان هستند. قطعاً حوزه بعدی ‏که باید روی آن تمرکز کنیم، موضوع سلول‌های بنیادی است.‏ همچنین باید به موضوع زنجیره سلامت و غذا نیز توجه داشته باشیم.‏

وی افزود: موضوع سلامت دیجیتال نیز مورد نظر است که در حال حاضر اولین شتاب‌دهنده‌های آن ایجاد شده است. اگر می‌خواهیم سرویس‌دهی مناسب به مردم اتفاق بیفتد، باید حوزه سلامت دیجیتال ارتقا پیدا کند. طی سال‌های اخیر برخوردهای چکشی و احضار به دادگاه و غیره در این رابطه اتفاق افتاد، اما چند ماهی است که این اتفاقات نمی‌افتد و روند بهبود پیدا کرده است.

ستاری تصریح کرد: بخش سنتی جامعه باید بداند که در مقابل جوانان بازنده است و راه حل این مشکل، سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

اتاق تمیز و مدرسه کوانتوم دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد

رییس جهاد دانشگاهی، سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد

علت احتمالی استعفای ستاری، ناهماهنگی های ناشی از معاونت فناوری وزارت علوم است

تشکیل شورایی جدید، این بار برای راهبری دانش بنیان ها

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها