پژوهشگران انستیتو فدرال زوریخ با انتقال سه ژن به ژنوم برنج، نوعی برنج تراریخته غنی از آهن و روی تولید کنند.
به گزارش دیده بان علم ایران، تیم تحقیقاتی به سرپرستی ناوریت بولر در موسسه زیست شناسی مولکولی گیاهی انستیتو فدرال زوریخ در سوییس از یکی از رایج ترین ارقام برنج برای این پژوهش استفاده کردند.
برای تولید این برنج تراریخته سه ژن به طور جداگانه در در ژنوم گیاه برنج قرار داده شد. یکی از این ژن ها تحرک یون های آهن ذخیره شده در واکوئل های گیاهی را تسهیل کرده و ژن دیگر رمز کننده یک پروتئین ذخیره کننده آهن به نام فریتین است. ژن سوم جذب آهن و روی را در ریشه های گیاه برنج افزایش می دهد.
به نوشته مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، بیش از ۹۰ درصد مقدار توصیه شده آهن و ۱۷۰ درصد روی لازم برای بدن نیز در دانه های این محصول تراریخته وجود دارد.
برنج دومین محصول پر طرفدار در سراسر جهان است که توسط بیشتر از نیمی از جمعیت جهان مصرف می شود. آهن و روی از عناصر غذایی ضروری برای حفظ سلامت بدن هستند و کمبود آنها در کشورهای در حال توسعه و حتی کشورهای توسعه یافته رایج است. حدود ۱٫۶ میلیارد نفر در سراسر دنیا مبتلا به آنمی یا کم خونی هستند.
فقر آهن یک علت مهم و اصلی بروز کم خونی است. مکمل های خوراکی آهن ممکن است با عوارض جانبی مثل معده درد و تهوع همراه باشد. تولید محصولات غذایی تراریخته حاوی آهن دستاورد مهمی برای غلبه بر چنین محدودیت هایی است.
انستیتو فدارل زوریخ در فهرست «برترین دانشگاههای جهان» است و در رده بندی که توسط مؤسسه اروپایی تحقیقات دانشگاهی انجام شده است رتبه پنجم جهان را دارد.
جزئیات این پروژه تحقیقاتی در مجله زیست فناوری گیاهی منتشر شده است.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند